Apple verkoopt dit jaar 7 miljoen iPads

Apple zal dit jaar ruim 7 miljoen iPads verkopen, aldus onderzoeksbureau iSuppli. Tegen 2012 zijn dat er 20 miljoen.

Apple zal dit jaar ruim 7 miljoen iPads verkopen, aldus onderzoeksbureau iSuppli. Tegen 2012 zijn dat er 20 miljoen.

Apple’s beslissing om Adobe Flash niet te ondersteunen op de iPad is een grote gok, aldus iSuppli. Maar zelfs dat zal Apple er niet van weerhouden om sterk te groeien op die markt. Vooral Apple’s touchscreen interface is populair bij gebruikers, naast de vernieuwende applicaties. Apple krijgt wel te maken met meer concurrentie, maar zal door zijn merknaam en leidende rol een sterke speler blijven, aldus iSupply.

Dit jaar zullen er ongeveer 7,1 miljoen exemplaren verkocht worden, stelt iSuppli. In 2011 zijn dat er 14,4 miljoen, vooral dankzij nieuwe functionaliteiten en een groeiend aantal applicaties. In 2012 gaan er 20,1 exemplaren over de toonbank. De cijfers zijn zelfs ‘behoudend’, stelt iSuppli nog.

Volgens een ander onderzoek van iSuppli blijkt de iPad Apple in feite 259,6 dollar aan onderdelen te kosten. In de winkel wordt de goedkoopste versie van het toestel aan 499 dollar verkocht. Het duurste onderdeel is niet onverwacht het scherm, dat 95 dollar kost. De processor en de behuizing kosten respectievelijk 26,80 en 10,50 dollar.

Bron: iSuppli, Channelweb

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content