Apple versterkt veiligheidsmaatregelen na hacking van naaktfoto’s

© Belga

Apple is van plan extra maatregelen te nemen om zijn gebruikersaccounts te beveiligen nadat naaktfoto’s van celebrities op het net lekten. De maatregelen zullen binnen twee weken operationeel zijn, maakte CEO Tim Cook bekend.

Cook herhaalde in een interview met Wall Street Journal dat de hacking niet te wijten was aan gebreken in het veiligheidssysteem van Apple. Hij verzekerde dat de foto’s van beroemheden vorig weekend op internet gepubliceerd werden omdat de hackers erin geslaagd waren juist te antwoorden op veiligheidsvragen, en met behulp van phishing rechtstreeks wachtwoorden van accounts wisten te kraken. Volgens Cook werd er geen enkele gebruikersnaam of wachtwoord rechtstreeks in de servers van Apple gestolen.

Maar om een herhaling van dergelijke incidenten te vermijden, gaat Apple een waarschuwingssysteem installeren. De tool zal gebruikers informeren zodra hun wachtwoord gewijzigd wordt of er een poging wordt gedaan om gegevens en documenten van hun cloud naar een ander toestel over te zetten.

Die veiligheidsmaatregelen zullen ook geïnstalleerd worden wanneer een gebruiker zich voor de eerste keer inlogt op een clouddienst. Tot nu toe werden dergelijke waarschuwingen niet verstuurd als het ging om gegevens op Apple’s iCloud.

Volgens de Amerikaanse gigant zal het systeem binnen twee weken operationeel zijn. De gebruikers zullen onder meer onmiddellijk hun wachtwoord kunnen wijzigen om de controle over hun account over te nemen wanneer ze gehackt worden.

Tim Cook zei nog dat Apple meer had moeten doen om gebruikers van iCloud-accounts te beschermen tegen hacking en ze aan te moedigen om complexere wachtwoorden aan te maken. “We willen alles doen om onze gebruikers te beschermen omdat de gebeurtenissen van vorig weekend ons even hard gechoqueerd hebben als hen”, verzekerde de CEO. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content