Apple vervangt pistool-emoji door waterpistool

© .
Wim Kopinga Freelance journalist

Apple zal met iOS 10 de pistoolemoji vervangen door een waterpistool. Dit doet het bedrijf naar aanleiding van het debat rond wapengeweld in de Verenigde Staten.

Het nieuwe groene waterpistool ziet er een stuk minder gevaarlijk uit dan het pistool dat nu te gebruiken is. De verandering is vanaf september werkzaam in iOS 10 en werd door Apple samen met honderd andere emojis aangekondigd.

Ieder jaar komende leden van het Unicode Consortium bijeen om te overleggen welke nieuwe emoji toegevoegd kunnen worden. Zo werden eerder al meer multiculturele emoji toegevoegd en wordt er op andere vlakken ook gezorgd voor meer diversiteit. Dit jaar werd er gesproken over het toevoegen van een geweeremoji, want deze zou prima aansluiten bij het pistool dat al langer bestaat.

Maar Apple, een van de leden van het Unicode Consortium, maakte hier bezwaar tegen. Volgens Buzzfeed vond het techbedrijf dit geen gepaste toevoeging. Later ging Microsoft ook mee in dit verhaal en werd besloten de emoji niet toe te voegen. Om ervoor te zorgen dat het nog moeilijker wordt om geweld uit te dragen via emoji is besloten om het geheel te ontwapenen en van het pistool een waterpistool te maken. De beslissing komt er na het opnieuw opbloeien van de discussie rond wapengeweld in de Verenigde Staten.

Naast het waterpistool komen er nog een regenboogvlaag, vrouwelijke atleten, politieagenten en families met alleenstaande ouders bij de 100 emojis die Apple toevoegt.

Partner Content