Apple Watch gaat in voorverkoop: kopen of wachten?

© Reuters

De Apple Watch is vanaf vandaag (10 april) te bestellen in verschillende landen – België en Nederland horen daar voorlopig niet bij. Dit is wat de recensenten van het gadget vinden.

De recensenten van onder meer Bloomberg, Cnet, The New York Times, The Verge en The Wall Street Journal vinden het een prachtig horloge. En de functionaliteiten die de smartwatch biedt, brengen velen ook in bekoring – wat dat betreft hebben de concurrenten een veeg uit de pan gekregen van Apple, stellen ze.

Prestaties

Waar het volgens hen aan schort, zijn de prestaties. Zo vallen de reviewers over de beperkte capaciteit van de accu. Je kan er nauwelijks een dag van genieten, en opladen duurt lang.

Daarnaast werken apps vaak hinderlijk traag, is de tijdsaanduiding lastig op te roepen – het scherm gaat om energie te besparen snel in spaarstand, en het vergt een nogal ingewikkelde polsbeweging om het horloge weer te wekken -, kan je er in de zon moeilijk op lezen en is het ook niet al te makkelijk om je de bediening eigen te maken. En dan is er natuurlijk nog de prijs, die met 349 dollar voor de goedkoopste uitvoering (de Apple Watch Sport) aan de hoge kant is.

Wachten op tweede versie

De gedeelde conclusie lijkt: de Apple Watch is een typisch ‘versie 1’-product. Je wacht best tot versie 2 er is om tot een aankoop over te gaan.

De Apple Watch is vanaf nu te bestellen maar komt pas op 24 april fysiek verkrijgbaar in Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de VS. Wanneer de smartwatch naar de rest van de wereld komt, waaronder België, is nog niet bekend.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content