Apple werft ‘agressief’ extra personeel voor iWatch

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Apple is ‘agressief’ nieuwe medewerkers aan het aantrekken voor de ontwikkeling van zijn slim horloge, meldt de Financial Times.

Omdat Apple zich wil storten op een geheel nieuwe productcategorie – die van de ‘wearable computing’ apparaten zoals de iWatch – werft het ‘agressief’ nieuw personeel. Dat meldt de Financial Times.

Omdat er nogal wat moeilijkheden gepaard gaan met het design van dit nieuwe product, zal het ten vroegste in de tweede helft van 2014 op de markt gebracht worden, aldus nog de zakenkrant.

De komst van de iWatch is nog niet officieel bevestigd door Apple, maar er zijn aanwijzingen genoeg. Zo zei Tim Cook in april nog dat zijn bedrijf in de herfst en in 2014 producten zal lanceren in ‘opwindende nieuwe categorieën’, en zopas registreerde Apple de merknaam ‘iWatch’ in meerdere landen.

Volgens de geruchten krijgt het slim horloge een OLED-schermpje van 1,5 inch, zal het draaien op het iOS-besturingssysteem, en kan het via Bluetooth communiceren met de iPhone. Daarnaast zou het gadget gemaakt zijn van een flexibel soort glas zodat je het om je pols kunt buigen.

Sony en Pebble hebben al smartwatches op de markt, en ook Samsung, Microsoft en Google zijn er naar verluidt mee in de weer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content