‘Apple werkt aan augmented reality-bril’

© Reuters

Apple werkt aan een augmented reality-bril. Die kan het beeld van de echte wereld combineren met de virtuele wereld.

De bril zou draadloos verbonden zijn met iPhones, waarbij afbeeldingen en andere informatie in het zichtveld van de drager kunnen verschijnen. Volgens persbureau Bloomberg is het project nog in de verkennende fase. Als een verrassing komt het ook niet, want CEO Tim Cook heeft al vaker gezegd dat augmented reality een van de belangrijkste ontwikkelingen wordt in de komende jaren.

Displays

Apple zou al met potentiële leveranciers om de tafel hebben gezeten en een kleine hoeveelheid ‘near-eye’ displays hebben besteld. Mocht Apple het project willen doorzetten, dan worden de brillen in 2018 geïntroduceerd.

Pokémon

Augmented reality is vooral bekend van Pokémon Go. Spelers moeten de monstertjes via de smartphone vangen in de echte wereld. Eerder flopte de slimme bril van Google, de Google Glass, mede omdat de batterij van het apparaat snel leeg liep. Ook het ontwerp en privacyvraagstukken zaten dat project dwars.

Microsoft loopt momenteel voorop in augmented reality met de Hololens. De ontwikkelaarsversie van die bril is deze maand te koop in Europa. Daar hangt wel een prijskaartje van 3.299 euro aan.

(ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content