Apple werkt aan augmented-realitybril

© Getty Images/iStockphoto

Apple wil een bril maken om augmented reality mee te bekijken. Het is de bedoeling dat de technologie in 2019 af is, zodat de headset in 2020 op de markt kan komen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen binnen het bedrijf.

Apple zou zelfs aan een apart besturingssysteem werken, rOS genaamd – een afkorting van reality operating system. De bril krijgt mogelijk Siri als stembediening.

Wie een augmented-realitybril draagt, kijkt gewoon naar de echte wereld om zich heen. De bril projecteert beelden op de glazen. Daardoor lijkt het alsof er een laag aan de werkelijkheid wordt toegevoegd. Van Apple-topman Tim Cook is geweten dat hij een grote fan is van augmented reality.

Het geheime project wordt uitgevoerd door een afdeling die de codenaam T288 gekregen. Die medewerkers hebben onder meer de ARKit gemaakt, een feature in de nieuwste iPhones en iPads. Mensen kunnen die gebruiken om driedimensionale voorwerpen in bijvoorbeeld een woonkamer te projecteren, zodat ze alvast een nieuwe inrichting voor zich kunnen zien. Dat geeft Apple de kans om de basistechniek te testen, zodat die later in een zelfstandige bril kan worden gezet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content