Apple werkte al in 2006 aan slimme bril

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Google Glass is één van de grote technologische vernieuwingen van het moment, maar blijkbaar werkte Apple al in 2006 aan een dergelijk gadget: de iGlasses.

Google Glass geldt nu al, een jaar voor de officiële consumentenrelease, als één van de meest vindingrijke technologische speeltjes van de laatste jaren. Maar eigenlijk was Apple de zoekgigant voor.

iGlasses De technologiereus uit Cupertino maakte in 2006 al enkele prototypes van de ‘iGlasses’, een slimme bril met een ingebouwd scherm die digitale content op het netvlies projecteert. Dat heeft Tony Fadell, een gewezen topman bij Apple die lid was van het team achter de slimme bril, gezegd in een interview met Fast Company.

Bioscoopervaring Bij de oorspronkelijke prototypes van de Apple-bril, bedekte het ingebouwde scherm je volledige gezichtsveld, wat met name films en series kijken makkelijk moest maken . Op die manier wou Apple de bioscoopervaring naar een draagbaar gadget brengen. Dat is een wezenlijk verschil met de slimme bril van Google, die dankzij projecties van weerkaartjes, routemapjes en notificaties bestemd is voor gebruik in het dagelijks leven.

Fadell noemt het iGlasses-project één van de gekste dingen waar hij ooit bij betrokken was. De ontwikkeling van de technologische bril moest uiteindelijk plaats ruimen voor … de iPhone.

Slimme thermostaat Of Apple anno 2013 nog van plan is een slimme bril op de markt te brengen, kan Tony Fadell niet bevestigen. Hij is immers al sinds 2008 niet meer werkzaam bij het bedrijf.

Intussen is hij met zijn bedrijf Nest in de weer met een slimme thermostaat, die je kan besturen met je smartphone.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content