‘Apple wil autobouwer McLaren kopen’

© Reuters

Apple heeft interesse in de activiteiten van de fabrikant van luxe sportauto’s McLaren, en zou overwegen een groot belang in dat bedrijf te nemen. Dat meldden diverse media woensdag op basis van ingewijden.

Apple werkt volgens geruchten al meer dan twee jaar aan zelfrijdende elektrische auto’s. Een investering in of overname van McLaren zou dat project flink vooruit kunnen helpen. Het zou de maker van onder meer de iPhone de beschikking geven over autotechnologie die ook in het Formule 1-team van de fabrikant wordt toegepast. De overnameprijs voor het verlieslatende McLaren zou naar verluidt kunnen oplopen tot 1,5 miljard pond (1,7 miljard euro).

Verder zou Apple interesse hebben in de overname van Lit Motors, een start-up op het gebied van elektrische motorfietsen. Die onderneming heeft verschillende internationale patenten rond technologie voor zelfrijdende voertuigen. Ook onder meer BMW en Audi zouden op Lit jagen.

McLaren-topman Michael Flewitt ontkende woensdagavond in gesprek te zijn met Apple over mogelijke investeringen. McLaren is voor meer dan 55 procent in handen van het investeringsvehikel van het Koninkrijk Bahrein. Het in Luxemburg gevestigde TAG bezit 11 procent en McLaren-voorzitter Ron Dennis heeft 10 procent. Hij is ook de teambaas van McLaren Racing.

Apple en Lit wilden niet reageren.

(ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content