Apple wil in 2024 elektrische auto bouwen

De Amerikaanse technologiegigant Apple is van plan om in 2024 te beginnen met de bouw van een elektrische auto, met gebruik van eigen batterijtechnologie. Dat zeggen bronnen aan het persbureau Reuters.

Het project van Apple voor elektrische auto’s heeft de naam ‘Titan’ en loopt al sinds 2014, toen een eerste ontwerp werd gemaakt. Het project wordt geleid door Doug Field, een veteraan van Apple die ook bij Tesla heeft gewerkt. Apple denkt nu dat voldoende vooruitgang is geboekt om elektrische auto’s voor het grote publiek te gaan bouwen, aldus de ingewijden.

De Amerikaanse iPhone-maker wil gebruik gaan maken van een nieuw soort batterijen, met onder meer een groter bereik. Apple kan mogelijk wel de productie in handen laten van een autofabrikant en het is ook onduidelijk of er een Apple-automerk komt. Vanwege de coronacrisis kunnen de plannen vertraging oplopen. Het voertuig van Apple zou ook zelfstandig moeten kunnen rijden.

Ook rivalen als Google-moederconcern Alphabet werken aan auto’s die autonoom kunnen rijden. Kenners wijzen erop dat er veel voor nodig is om elektrische auto’s winstgevend te kunnen gaan bouwen. Zo duurde het zeventien jaar voor Elon Musk om Tesla winstgevend te krijgen.

Partner Content