Apple wil iPod-kunstje overdoen met de Apple Watch

© Belga

Met zijn Apple Watch wil Apple de markt van de wearables op dezelfde manier op zijn kop zetten zoals het dat deed met de introductie van de iPod op de markt van de mp3-spelers.

Toen de iPod in 2001 zijn intrede deed, bestond de mp3-speler al een tijdje. Maar volgens Cook maakte Apple met de iPod wel een einde aan de ‘clunky interfaces’ van de muziekspelers die toen al op de markt waren.

‘Nog geen toonaangevende aanbieder van smartwatches’

Dat kunstje wil de tech-reus uit Cupertino nu gaan overdoen met de Apple Watch. Ook deze keer zijn Tim Cook en co betrekkelijk laat met hun eerste smartwatch, maar volgens de Apple-baas is er op dit moment nog geen enkele toonaangevende aanbieder. Op die positie mikt Apple, zei Cook op de Technology and Internet Conference van zakenbank Goldman Sachs in San Francisco.

Apple-topman Steve Jobs toont op 23 oktober 2001 trots de iPod tijdens een persconferentie in Californië. De nieuwe draagbare MP3-speler biedt plaats aan bijna 1.000 liedjes op een uiterst handig toestelletje in zakformaat.
Apple-topman Steve Jobs toont op 23 oktober 2001 trots de iPod tijdens een persconferentie in Californië. De nieuwe draagbare MP3-speler biedt plaats aan bijna 1.000 liedjes op een uiterst handig toestelletje in zakformaat.© Reuters

Massaal opspringen tijdens een vergadering

Waar de Apple Watch zich volgens Cook in kan onderscheiden, is de veelzijdigheid van het platform. Tim Cook zegt al dagelijks met een prototype te werken.

Een van de standaard-apps geeft de eigenaar een herinnering wanneer hij te lang op zijn stoel zit. Cook: ‘Het is al gebeurd dat alle Apple-vertegenwoordigers tegelijkertijd rechtveren tijdens een vergadering. Dat komt omdat ze hun Apple Watch dragen, en een seintje krijgen dat ze moeten bewegen.’

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content