Apple wil Shazam opkopen

© Getty Images

De Amerikaanse technologiereus Apple staat kort bij een akkoord over de overname van Shazam, de onderneming die de gelijknamige muziekherkenningsapp ontwikkelde. Dat meldt het financieel nieuwsagentschap Bloomberg op basis van een bron die de onderhandelingen opvolgt.

Eerder had ook al TechCrunch, een Amerikaanse website die nieuws uit de technologiesector brengt, over een mogelijke overname bericht. Volgens hen gaat het om een transactie ter waarde van ongeveer 400 miljoen dollar (340 miljoen euro).

Apple en Shazam hebben voorlopig nog niet gereageerd op de berichten. Shazam is een applicatie die het mogelijk maakt om via de smartphone zowat elke song te herkennen. De toepassing wordt wereldwijd door minstens 100 miljoen mensen gebruikt.

Siri

Apple en Shazam werken nu al samen. Zo is de muziekapplicatie momenteel al ingebouwd in de virtuele assistent Siri, die op de iPads en iPhone staat. Maar een overname zou Apple de mogelijkheid geven om de toepassing beter in te passen in zijn eigen muziekdiensten Apple Music en iTunes. Mocht Apple ooit beslissen om Shazam van de applicatieshop van Google te halen, zou dat bovendien een voordeel kunnen opleveren ten opzichte van andere smartphoneproducenten.

Partner Content