Apple’s apps brengen meer op dan Hollywoodfilms

© Reuters

De verkoop van mobiele apps op Apple’s iOS-platform zou meer opbrengen dan wat Hollywood verdient aan de box office-films.

Het is geen geheim dat de app-business bijzonder rendabel geworden is, zeker voor grote digitale app-winkels zoals de App Store van Apple of Google Play. Apple en Google strijken elk 30% van hun verkoop via de app-winkel op.

Het downloadplatform van Apple spant de kroon. Alleen al in 2014 heeft de tech-gigant uit Cupertino 10 miljard dollar aan app-ontwikkelaars overdragen. Dat komt neer op 40% van wat Apple al opnieuw geïnvesteerd heeft sinds de lancering van de App Store; het bewijs van de economische versnelling van mobiele apps en van de inkomsten van Apple in die sector: ongeveer 5 miljard in 2014.

En die trend lijkt zich in 2015 verder te zetten, aangezien de App Store in de eerste week van dit jaar al liefst 500 miljoen dollar opgebracht heeft.

Volgens analist Horace Dediu van Asymco haalt Apple meer inkomsten uit iOS-apps dan Hollywood uit de Box Office. Nog volgens Asymco stelt Apple 627.000 mensen te werk in de app-industrie in de VS, terwijl Hollywood 374.000 werknemers telt.

Volgens specialisten verdient Apple bovendien dubbel zoveel aan apps dan Google, ook al is de zoekgigant de koning op het gebied van het aantal beschikbare apps.

(Trends-Tendances/CC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content