Apple’s mobiele besturingssysteem zorgt voor Europese netwerkproblemen

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Omdat Apple’s nieuwste besturingssysteem iOS 6.1 voor iPhone en iPad over heel Europa netwerkproblemen veroorzaakte, heeft het bedrijf in allerijl een update gelanceerd.

Na het installeren van iOS 6.1 – dat eind januari verscheen – kampten heel wat Europese iPhone 4S-gebruikers met netwerkproblemen met 3G. Omdat het zo’n wijdverspreid en groot probleem was, raadden sommige mobiele operatoren hun klanten zelfs af over te schakelen op iOS 6.1.

Apple heeft inmiddels een oplossing klaar voor iPhone 4S-bezitters: iOS 6.1.1. Deze update “verhelpt een probleem dat van invloed kon zijn op de werking en betrouwbaarheid van het mobiele netwerk voor de iPhone 4S”, aldus Apple.

Naast verbindingsproblemen, waren er ook problemen binnen bedrijven die Microsoft Exchange gebruiken. Wie zijn bedrijfsmail raadpleegde op zijn iPhone of iPad (met iOS 6.1), kon de mailserver van het bedrijf onderuit halen. Bijgevolg riepen ook ondernemingen op niet te upgraden naar iOS 6.1. Apple heeft aangegeven te werken aan een oplossing voor de Exchange-bug, maar het is nog niet bekend wanneer die er zal komen.

Exchange-problemen zijn inmiddels een traditioneel probleem bij Apple, meldt Webwereld. Dergelijke problemen kwamen eerder al voor in iOS 4 en de originele versie van iOS 6.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content