‘Apple’s slim horloge krijgt flexibel scherm en komt in 3 formaten’

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De iWatch van Apple zal beschikbaar komen in drie formaten en wordt uitgerust met een flexibel OLED-display, aldus de Zuid-Koreaanse krant Chosun Ilbu.

De Zuid-Koreaanse krant Chosun Ilbu heeft van “bronnen in de mobiele industrie” vernomen dat de iWatch, Apple’s langverwachte antwoord op de slimme horloges van onder meer Samsung en Sony, in drie formaten aangeboden zal worden. Er komen modellen van 1,3 inch, 1,4 inch en 1,5 inch.

Ook krijgt het gadget, dat naar verwachting via Bluetooth zal kunnen communiceren met de iPhone, een flexibel OLED-scherm mee. Dit nieuws bevestigt mogelijk de eerdere geruchten rond het gebogen glas waar de iWatch uit zou bestaan, zodat gebruikers als het ware hun schermpje rond de pols kunnen buigen. Maar deze geruchten zijn, voor alle duidelijk, niet officieel bevestigd. Apple heeft nog met geen woord gerept over de komst van een smartwatch.

Hoe dan ook zou de iWatch naar verluidt in 2014 het levenslicht zien. Het prijskaartje wordt geschat op zo’n 200 dollar.

Samsung lanceerde op 4 september zijn Galaxy Gear-horloge, en zou tegen begin volgend jaar zelfs al een tweede versie van het apparaatje boven de doopvont willen houden. Ook Sony heeft al twee modellen van zijn SmartWatch op de markt. Naar verwachting zal binnenkort ook Google de markt van de slimme horloges gaan bestormen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content