Applicatiewinkel van Mobistar tegen september 2010

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

In navolging van het Franse moederbedrijf Orange, zal Mobistar ook in België een applicatiewinkel voor mobieltjes lanceren. Productverantwoordelijke Thiery Gaillet van Orange schuift september naar voren als releasedatum.

In navolging van het Franse moederbedrijf Orange, zal Mobistar ook in België een applicatiewinkel voor mobieltjes lanceren. Productverantwoordelijke Thiery Gaillet van Orange schuift september naar voren als releasedatum.

De Franse telecomprovider Orange heeft vandaag een eigen applicatiewinkel voor mobieltjes gelanceerd op LeWeb in Parijs. De dienst is vanaf deze week beschikbaar voor Orange-klanten in Frankrijk en Groot-Brittannië, maar wordt in de tweede helft van volgend jaar ook in ons land geïntroduceerd.

Orange maakt zich sterk dat er al 5000 toepassingen beschikbaar zijn in de Application Shop, een cijfer dat in 2010 nog flink de hoogte in moet. De ‘winkel’ -of de toepassing die toegang geeft tot de applicaties- zal in de meeste gevallen voorgeïnstalleerd worden op Orange/Mobistar-toestellen.

In Frankrijk en GB zijn dat onder meer de Nokia 6700 en de Sony Ericcson W995. Begin 2010 komen daar toestellen van Samsung, RIM, LG, HTC en Motorola bij. In de winkel worden naast diensten zoals Orange Games en Orange Maps, ook ringtones en wallpapers aangeboden, net als toepassingen van derden, zoals Facebook, Twitter en vele anderen.

“Elk land beslist eigenlijk autonoom welke applicaties er worden aangeboden”, aldus Thiery Gaillet. “Wanneer Mobistar de Application Shop lanceert in België, zullen er dus andere applicaties worden aangeboden dan in Frankrijk. Mobistar zou bijvoorbeeld de nadruk kunnen leggen op businessapplicaties, eerder dan op games. Catalogi zullen ook per toestel verschillen. Voor een Android-apparaat worden er andere dingen aangeboden dan voor een BlackBerry.”

Wat de Application Shop volgens Gaillet voor heeft op concurrerende platformen zoals Android Market of Ovi Store, is dat Orange alle applicaties uitvoerig zal testen, en op een overzichtelijke manier zal aanbieden.

“Voor de iPhone zijn er intussen al 100.000 toepassingen beschikbaar. Niemand die zijn weg nog vindt in dat aanbod. Bij Orange hebben we liever kwaliteit dan kwantiteit. En als klanten problemen ondervinden met een app, dan kunnen ze steeds bij ons terecht. We geven hen dus de keuze.”

Nog volgens de productverantwoordelijke kunnen Android Market en de Orange Application Shop perfect naast elkaar bestaan. Zelfs op hetzelfde toestel. “We moeten leren leven met de aanwezigheid van andere winkels”, klinkt het. “Maar ons aanbod zal tenminste gestructureerd en duidelijk zijn. Al maken we er een erezaak van om elke dag nieuwe applicaties toe te voegen.”

Alle beschikbare toepassingen kunnen gedownload en aangekocht worden via de telefoonrekening van Orange/Mobistar. Klanten hoeven dus niet te registreren, noch hun persoonlijke kredietkaart te gebruiken, iets wat bijvoorbeeld wel nodig is voor de App Store van Apple.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content