Approach neemt TInSys over

Fujitsu en Lenovo voeren al een tijdje gesprekken over een samenwerking. © Getty Images/iStockphoto
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De Belgische cybersecurityspecialist Approach neemt TinSys (Total Integration Systems) over. Het is meteen de tweede overname voor het bedrijf uit Louvain-la-Neuve in drie jaar tijd.

Approach en TInSys kennen elkaar goed: beide bedrijven werken al meer dan tien jaar samen rond digital banking, betalingen en projecten rond digitale identiteit. Zo leverden ze pas nog de essentiële beveiligingscomponenten van Itsme aan: het project rond mobiele identiteit en digitale privacy van Belgian Mobile ID. Het is ook dat project dat het voor Approach-ceo David Vanderoost duidelijk maakte dat het samengaan van beide bedrijven een goede stap zou zijn om een bredere portfolio te kunnen aanbieden rond cybersecurity en secure development in één volledig Belgisch bedrijf.

De werknemers van TInSys vervoegen Approach vanaf juli. Eric Bariaux, oprichter en bedrijfsleider van TInSys blijft aan boord en wordt secure delivery director. Hoeveel het in 2001 opgerichte Approach betaalt voor de overname wordt niet meegedeeld. Na de overname zal Approach een omzet van zo’n 6,5 miljoen euro draaien. In 2016 klokte het bedrijf af op 5,5 miljoen euro omzet met een vijftigtal personeelsleden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content