Aquafin tapt ip-telefonie bij Belgacom

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Belgacom heeft het contract voor ip-telefonie en unified communications in de wacht gesleept bij de Vlaamse waterzuiveringsorganisatie Aquafin. Aquafin plant in het gerenoveerde hoofdkantoor ook de installatie van nieuwe telefonie-infrastructuur. Die moet daar onder meer het principe van ‘gedeelde werkplekken’ ondersteunen. Maar ook in de decentrale sites van Aquafin (230, waarvan zo’n 80 bemande) moeten de kleinere telefooncentrales en keysystemen vervangen worden door ip-telefoniesystemen.

Belgacom heeft het contract voor ip-telefonie en unified communications in de wacht gesleept bij de Vlaamse waterzuiveringsorganisatie Aquafin.

Aquafin plant in het gerenoveerde hoofdkantoor ook de installatie van nieuwe telefonie-infrastructuur. Die moet daar onder meer het principe van ‘gedeelde werkplekken’ ondersteunen. Maar ook in de decentrale sites van Aquafin (230, waarvan zo’n 80 bemande) moeten de kleinere telefooncentrales en keysystemen vervangen worden door ip-telefoniesystemen.

Verder denkt Aquafin eraan de gebruikte mobiele toestellen (Blackberry’s en Nokia-smartphones) ook in het eigen ip-telefoniesysteem te integreren. En ook over unified communications (lees: presence, unified conferencing, enterprise instant messaging, …) wordt hardop nagedacht.

Belgacom haalde het contract binnen. Het telecombedrijf levert een redundante en gevirtualiseerde Cisco-ip-telefonieoplossing en zowat 800 ip-telefoons. Voor wat de unified communications-oplossing betreft, zijn een Cisco-oplossing en Microsoft Office Communications Server nog in de running. Hoogstwaarschijnlijk moet Belgacom ook nog zorgen voor de technologie voor een nog op te richten contactcenter van Aquafin, maar een concrete oplossing daarvoor is nog niet gekozen.

Het contract loopt over 5 jaar en is goed voor zo’n 550.000 euro. De deal omvat ook de nodige diensten (opleiding, onderhoud, …). De implementatie in de verschillende sites zal over 2 of 3 jaar gespreid worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content