ArcelorMittal gaat Europese IT-infrastructuur outsourcen

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

ArcelorMittal zou binnenkort een outsourcingspartner kiezen voor de hele it-infrastructuur in Europa.

ArcelorMittal zou binnenkort een outsourcingspartner kiezen voor de hele it-infrastructuur in Europa.

Eerder al besteedde de staalreus in juni 2008 het onderhoud van zijn applicaties uit aan het duo dat bestond uit het Franse Sopra en het Indische MindTree, in partnerschap met Mahindra Satyam (een contract waarvan de vleugelwijdte blijkbaar kleiner is geworden door de crisis). Nadien vertrouwde het bedrijf eind 2009 zijn financiële diensten toe aan een gedeeld servicecenter in Polen, onder de verantwoordelijkheid van Wipro, dat ook instaat voor het beheer van de Exchange-mailbox die sinds deze zomer geconsolideerd is.

ArcelorMittal zou binnenkort een outsourcingspartner kiezen voor de hele it-infrastructuur in Europa omdat het bedrijf van mening is dat de infrastructuurdiensten steeds meer een commodity zijn en niet langer een strategische differentiator vormen. De crisis in 2009 bracht de staalfabrikant overigens ook een harde slag toe: de it-budgetten moesten met 35% inkrimpen, terwijl de omzet tussen 2008 en 2009 daalde van 110 naar 64 miljard dollar.

Er zijn nog twee kandidaten in de running voor dit reusachtige outsourcingscontract, dat betrekking heeft op de hele Europese infrastructuur: exploitatie en onderhoud van de datacenters, servers, pc’s, netwerken, veiligheid, enz. De strijd gaat tussen CSC en HCL Technologies, terwijl HP, IBM, Wipro en Capgemini ook kandidaat waren. Enkel het beheer van de contracten met de partners zou binnen de bedrijfsmuren blijven. De beslissing zou binnenkort moeten vallen en het contract treedt begin 2011 in voege, na de onderhandelingen met de sociale partners.

De groep bevestigt dat ze de sociale impact wil beperken, maar volgens de vakbonden worden er mogelijk 500 mensen getroffen in Europa. Volgens het LBC-BBTK zouden er bij ons op de sites van Luik en Charleroi 21 van de 120 medewerkers de gevolgen van deze outsourcing voelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content