Argenta lanceert eerste bankapp

Vanaf deze week heeft ook Argenta zijn eigen app om te bankieren. Eind deze maand volgt een versie voor Android.

Vanaf deze week heeft ook Argenta zijn eigen app om te bankieren. Eind deze maand volgt een versie voor Android. De toepassing laat toe om verrichtingen (tot 2008) of het saldo te raadplegen, evenals overschrijvingen uit te voeren. Zoals bij de apps van andere banken werken overschrijvingen zonder digipass (na authorisatie) maar wel met een pincode van vijf cijfers. Wel zijn er een paar beperkingen ingebouwd. Zo kan je maximaal 500 euro per dag overschrijven naar reeds gebruikte rekeningnummers (geregistreerde begunstigden) of 250 euro naar andere rekeningnummers. Ook een kantoor of geldautomaat opzoeken is mogelijk.

Het idee voor een app kwam er al eind 2013 op initiatief van een klant. “Onze cliënt had een demoversie gemaakt die helemaal op Argenta’s lijf was geschreven. We nodigden hem uit voor een gesprek en het resultaat daarvan werd begin juni gelanceerd,” aldus ceo John Heller. Op dat moment was de toepassing enkel beschikbaar voor een gesloten gebruikersgroep. Sinds deze week is de toepassing publiek beschikbaar.

Voorlopig is enkel de versie voor iPhone en iPad beschikbaar; Eind september volgt de Android-app. Plannen voor Windows Phone zijn er voorlopig niet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content