ARM security joint venture van start

De ‘Trustonic’ joint venture voor meer security in de ARM wereld gaat nu echt van start, met de steun van MasterCard en anderen.

Opgericht in april van dit jaar gaat de Trustonic joint venture van processorspecialist ARM met securitybedrijven Gemalto en Giesecke&Devrient nu echt van start. De opzet is de ontwikkeling van een beveiligd Trusted Execution Environment op basis van de TrustZone technologie in de ARM processor en conform de GlobalPlatform specificaties voor ‘secure chip’ gesteunde toepassingen. ARM gaat hiervoor in zee met het Nederlandse Gemalto, gespecialiseerd in beveiligde toepassingen, en het Duitse Giesecke&Devrient, ontwikkelaar van onder meer beveiligde betalingssystemen. Beide bedrijven bieden al producten aan op basis van de ARM TrustZone technologie.

Met de producten van Trustonic zullen derden in staat zijn hun toepassingen en diensten te beschermen tegen malafide praktijken, zoals piraterij en dies meer . Het bedrijf kreeg hiervoor al de steun van bedrijven als 20th Century Fox, Samsung Electronics, MasterCard, Sprint en Symantec.

De joint venture is voor 40 procent in handen van ARM, met 30 procent elk voor Gemalto en Giesecke&Devrient. Op termijn kan allicht het bedrijf naar de beurs trekken.

Trustonic en de TrustZone technologie passen in een trend die meer security inbouwt in systemen vanaf het chipniveau. Zo hebben bedrijven als Intel (met het vPro platform) en AMD al processoren met ‘haken’ voor de bouw van ’trusted computing’ systemen. Intel ging zelf nog een stap verder door de overname van McAfee, producent van securitysoftware. Het doel is om security in te bouwen van bij de aanvang en beschikbaar te maken voor alle mogelijke toepassingen, in plaats van beveiliging als een ‘achteraf’ plichtwerkje af te doen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content