Artilium in slecht vaarwater

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Robert Marcus, ceo van het in Brugge gevestigde Artilium, stapt na financieel gekissebis in de Raad van Bestuur op. De handel in het aandeel is geschorst.

Robert Marcus, ceo van het in Brugge gevestigde Artilium, stapt na financieel gekissebis in de Raad van Bestuur op. De handel in het aandeel is geschorst.

Artilium is een Brugs bedrijf dat gespecialiseerd is in (mobiele) telecomplatformen en -diensten. Vooral mobile virtual network operators (MVNO’s) maken gretig gebruik van de technologie. Zo zijn in België de MVNO’s Simyo en Medion klant, maar ook KPN, BT België en de Nederlandse kabeloperator Casema (nu Ziggo) zijn enkele belangrijke referenties.

Toen drie jaar geleden een verdere internationalisering aan de orde was, kwam het Britse Future Internet Technologies in beeld dat het bedrijf in maart 2006 overnam en het naar de London Stock Exchange bracht. Daar is de handel in het aandeel sinds 24 juni geschorst, wegens onenigheid in de Raad van Bestuur die op dat moment nog uit twee personen bestond. Waar het Board in november nog vier koppen telde, is na het opstappen van ceo Robert Marcus enkel nog voorzitter Fred Mulder overgebleven.

Uit eerdere officiële mededelingen van de London Stock Exchange, blijkt dat Artilium nog voldoende cash heeft tot september. Binnen het management van Artilium is er de afgelopen maanden grote onenigheid ontstaan over welke koers het schip precies moest varen om aan vers geld te geraken. “Wanneer vervolgens quasi dagelijks beslist wordt om het over een andere boeg te gooien, dan loopt het gegarandeerd fout”, aldus een bron dicht bij het dossier.

Met het vertrek van ceo Robert Marcus, moet voorzitter Fred Mulder dringend op zoek naar een nieuwe ceo én een Raad van Bestuur. De wind opnieuw in de zeilen krijgen, wordt hoe dan ook – zeker gezien het huidige economische klimaat – geen sinecure. Vorig jaar realiseerde het bedrijf met een 30-tal medewerkers nog een omzet van ruim 5,5 miljoen euro. [Midden mei raakte nog bekend] dat in de Brugse vestiging een kwart van het personeel ontslagen werd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content