Artilium neemt United Telecom over voor 4 miljoen euro

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het Brugse Artilium – gespecialiseerd in (mobiele) telecomplatformen en -diensten – neemt United Telecom over. Artilium betaalt 4 miljoen euro voor de Belgische telecom service provider die vaste en mobiele telecomdiensten aanbiedt.

Het Brugse Artilium – gespecialiseerd in (mobiele) telecomplatformen en -diensten – neemt United Telecom over. Artilium betaalt 4 miljoen euro voor de Belgische telecom service provider die vaste en mobiele telecomdiensten aanbiedt.

De overname wordt deels cash, deels in aandelen betaald. Christophe Vanlessen, de huidige chief commercial officer van United Telecom zal de cco-rol nu vervullen voor de Artilium-groep. United Telecom gebruikt als reseller van telecomservices en aanbieder van telcodiensten al jaren het Artilium ARTA-platform.

Belgische quad-play aanbieder

Door de overname van United Telecom krijgt Artilium nu voor het eerst ook toegang tot een vaste en mobiele portfolio voor de Belgische eindgebruiker. In een persbericht geeft Artilium alvast aan dat het van plan is om “de sales en marketingkracht van United Telecom aan te wenden om de Artilium-technologie naar eindgebruikers te brengen zonder afhankelijk te zijn van andere elementen in de value chain.” Het nieuwe Artilium/United Telecom heeft de uitdrukkelijke ambitie om een ‘full quad play’-aanbieder te worden die internet, televisie, vaste en mobiele telefonie combineert. Zo zouden niet langer uitsluitend telecomondernemingen klant kunnen worden, maar ook electriciteitsbedrijven, gas- en waterbedrijven en andere ondernemingen uit de ruimte nutssector.

United Telecom rapporteerde vorig jaar een verkoop van 6 miljoen euro, maar met een verlies voor belasting van een half miljoen euro. Na een herstructurering zou het orderboekje van United Telecom wel opnieuw gevuld zijn.

Nieuwe ceo

Er komt ook een nieuwe ceo aan het hoofd van Artilum: Willem van den Brink. Die brengt als senior business manager van verschillende telecom- en verzekeringsmaatschappijen heel wat ervaring in huis. Zo was hij eerder vice president new business development bij KPN Mobile International waar hij partnerships met merken en mvno’s uit de grond stampte. KPN België is trouwens al sinds 2004 een belangrijke klant van Artilium.

Huidig ceo Maarten Bisseling – in een ver verleden nog project- en it-manager bij Base – blijft aan boord en zal de rol van chief operations officer en cto op zich nemen. Het was overigens Bisseling die de afgelopen drie jaar Artilium volledig opnieuw opbouwde, nadat het bedrijf in 2009 op de rand van de ondergang balanceerde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content