Ashley Madison wil slachtoffers 10 miljoen euro betalen

© Ashley Madison

De overspelsite Ashley Madison heeft een voorlopige schikking getroffen met de slachtoffers van haar datalek. Het bedrijf achter de website wil hen in totaal 11,2 miljoen dollar (omgerekend 9,78 miljoen euro) betalen.

Ashley Madison, een datingsite die gericht is op overspel, werd twee jaar geleden gehackt door een groep die zich The Impact Team noemt. Die eisten dat de site zou sluiten. Toen dat niet gebeurde, werden de gegevens van zeker 37 miljoen gebruikers online vrijgegeven. Het ging niet alleen om actieve gebruikers, maar ook om mensen die ooit lid waren geweest, waren gestopt en Ashley Madison hadden betaald om alle gebruikersgegevens te wissen.

Ashley Madison had eind vorig jaar al een schikking getroffen met de Amerikaanse toezichthouders. De site betaalde een boete van 1,6 miljoen dollar voor misleiding van klanten en slechte beveiliging van gegevens.

Nu kondigt het bedrijf aan dat het ook een schikking heeft getroffen met de aanklagers die een groepsvordering hadden aangespannen. Als de rechter akkoord gaat met de schikking, heeft iedereen die kan aantonen schade te hebben geleden door het datalek recht op maximaal 3500 dollar (zo’n 3000 euro).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content