Aspire Systems neemt Belgische offshorespecialist over

Het Belgische Applied Development komt in handen van Aspire Systems. Zo breidt die laatste zijn Europese activiteiten uit.

Het Belgische Applied Development komt in handen van Aspire Systems. Zo breidt die laatste zijn Europese activiteiten uit.

Applied Development is gevestigd in Gent, met een eigen filliaal in Chennai (India). Het bedrijf telt in totaal vijftig werknemers, 45 in Chennai en vijf in België en specialiseert zich in offshore softwareontwikkeling voor Europese klanten en dit onder meer met Java, .Net en Oracle.

De voorwaarden van de overname zijn niet bekend. Wel zal de naam Applied Development vervangen worden door Aspire Systems NV. Voorlopig blijft iedere werknemer binnen hetzelfde team. Wel wordt Bipin Nambiar Director of Benelux en krijgt Ivan Vercruysse de titel Director of Technology for Benelux’.

Beide bedrijven zitten in elkaar verlengstuk. Applied Development werd in 2006 opgericht door Bipin Nambiar en Ivan Vercruysse waarbij ook Gimv een belang in het bedrijf nam. Daarvoor had het duo al een gelijkaardig bedrijf met Valuesource.

Aspire Systems heeft vestigingen in India, de VS, Dubai en Londen, maar nog niet op het Europese vasteland. Maar door de overname kan het bedrijf uitbreiden in Europa. De groep focust zich onder meer op Software Product Engineering, Testing & Test Automation, IT Infrastructure Services en Oracle Applications.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content