Astrid investeert 4,5 miljoen euro in 3g-datadiensten

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Astrid, het digitale netwerk voor hulpverleners heeft zijn ‘Bluelight Mobile’ datadiensten gelanceerd. Het hoopt dit jaar ruim 1.000 abonnementen aan de man te kunnen brengen.

Astrid, het digitale netwerk voor hulpverleners heeft zijn ‘Bluelight Mobile’ datadiensten gelanceerd. Het hoopt dit jaar ruim 1.000 abonnementen aan de man te kunnen brengen.

Zoals eerder in Data News aangekondigd is het ‘Bluelight Mobile’ (BLM) aanbod deze maand, april, van start gegaan. Politiediensten, brandweerlui en alle andere hulpverleners kunnen nu eindelijk gebruik maken van mobiele breedbanddiensten. ” Als we nu op de entertoets drukken dan hoeven we geen minuten meer wachten,” vertelt Niko Lardenoit, de it-verantwoordelijke van de Lokale Politie Beveren. Op het Tetra-netwerk was dit totnogtoe wel het geval. Van de zowat 56.000 Tetra-abonnementen zijn er ook slechts 1.100 tot 1.200 ip- datagebruikers. “Dat zullen vermoedelijk de eersten zijn die overstappen naar het nieuwe aanbod,” zegt Astrid ceo Marc De Buyser.

Het Tetra-netwerk zal zich nog steeds op de spraakcommunicatie toeleggen, terwijl het nieuwe ‘BLM’ aanbod volledig op data geënt zal zijn. Voor 30 euro per maand krijgen gebruikers in een ploeg tot 10 man, een individueel volume tot 500 MB. Voor grotere entiteiten is er een ‘fleet formule’ en kunnen verscheidene kaarten gedeeld worden met een gezamenlijk volume van 5 tot 80 GB.

Zoals bekend haalde Proximus het 4-jarig contract binnen. Astrid investeert 4,5 miljoen euro. Adjunct directeur- generaal Daniel Haché heeft het over een wereldprimeur. Niet alleen worden de Astrid-functionaliteiten geïntegreerd, BLM biedt tevens een Belgische roaming tussen de drie mobiele operatoren Proximus, Mobistar en Base zodat altijd het beste netwerk gehanteerd wordt. De SIM-kaarten zijn wel afkomstig van de Luxemburgse Proximus-dochter Tango. “Voorlopig is de datasnelheid beperkt tot 3G, maar in de tweede helft van dit jaar zal ook 4G geïntegreerd zijn,” belooft Christian Mouraux, verantwoordelijk voor de productontwikkeling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content