Asus lanceert tablet/notebook op Windows en Android

.

Op CES heeft Asus een zogenaamd 4-in-1 toestel aangekondigt. De Transformer Book Duet TD300 is een laptop en een tablet op zowel Windows als Android op dezelfde chipset.

Op CES heeft Asus een zogenaamd 4-in-1 toestel aangekondigt. De Transformer Book Duet TD300 is een laptop en een tablet op zowel Windows als Android op dezelfde chipset. Het toestel maakt de intussen gekende combinatie van een tablet die je kan docken in een toetsenbord. Daarbij komt de mogelijkheid om te wisselen van besturingssysteem terwijl beiden op dezelfde chip draaien.

Dat laatste is niet onbelangrijk als je naar prestaties kijkt. De weinige dual boots die bestaan gebruiken vandaag verschillende hardware of virtualiseren een van de twee systemen, wat de prestaties niet ten goed komt.

De exacte specificaties variëren. Zo wordtt het toestel op CES voorgesteld aan 599 dollar voor een Intel Core i3 met een 13,3 inch scherm met een resolutie van 1.366X768 schrijft Phandroid. Maar een scherm met HD-resolutie of een I5 of I7 processor zijn eveneens mogelijk. Voor de besturingssytemen gaat het om Windows 8.1 en het iets oudere Android 4.1.

Asus is een van de eersten die een dergelijke 4-in-1 voorstelt, maar als we de geruchtenmodel van CES mogen geloven dan komen er meerdere van zulke modellen. Dat maakt de toestellen ideaal voor wie een Androidtablet wil waarmee je ook een vertrouwde Windowsomgeving kan oproepen, inclusief professionele toepassingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content