Asus lanceert ZenFone 2, een smartphone met standaard malwarebescherming

Asus Zenfone 2 © Asus

De nieuwe ZenFone 2 heeft niet alleen een stevige camera, de 5,5 inch smartphone pakt ook uit met 4 GB RAM.

Het dualsim-toestel werd voorgesteld op CES en draait op een 2,3 GHz 64 bit atom z3580 processor met 4 gigabyte RAM, 4G, een batterij van 3000 mAH en beschikt over een 13 megapixel camera (5 megapixel vooraan). Daarmee wordt het het nieuwe vlaggeschip van de ZenFone-reeks. Ook een versie met een z3580 processor aan 1,8 GHz en minder RAM is beschikbaar. Het gewicht van de smartphone komt op 170 gram.

Op het toestel krijgt de ZenUI, de laag die Asus over Android giet, een nieuwe versie die je volgens Asus helemaal kan aanpassen. Ook geeft het bedrijf beveiliging mee van Trend Micro, daarmee is het bedrijf een van de eerste leveranciers die standaard malwarebescherming meelevert. Het gaat daarbij wel enkel om bescherming tijdens het browsen.

Asus zet zoals wel meer fabrikanten sterk in op de camera van de ZenFone. Die kan naar eigen zeggen beelden vastleggen die bij duisternis zonder flits vier keer helderder zijn dan andere sensoren.

Concrete Europese prijzen voor het toestel zijn er nog niet. Wel laat Asus weten dat een ZenFone 2 met 2GB RAM en 16 GB opslag in de VS 199 dollar zal kosten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content