Atos en Google trekken samen naar de zakelijke markt

© Getty Images/iStockphoto

Het Franse Atos en Google Cloud gaan nauwer samenwerken om enterprise-klanten binnen te halen. De twee kijken specifiek naar machine learning en AI, samenwerkingsoplossingen en digitale werkplekken.

De samenwerking mikt expliciet op enterprise-klanten. Daarbij wordt de Canopy Orchestrated Hybrid cloud voortaan uitgebreid naar Google Cloud Platform. Google Cloud wordt ook de voorkeurspartner van Atos waarbij die laatste zijn eigen technologie kan combineren met de securitycapaciteiten van Google.

Verder zal Atos inzetten op machine learning die de machine learning API’s van Google Cloud aanvullen. Zo willen de twee industrie-specifiekeoplossingen in verschillende sectoren ontwikkelen.

Tot slot gaat de samenwerking ook over de digitale werkplek waarbij Atos meer zal inzetten op de G Suite, Google’s kantoorsoftware in de cloud, voor enterprise-klanten. Ook opent het Franse IT-bedrijf drie R&D centra in Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en de VS met een specifieke focus op machine learning en AI waar het zal samenwerken met specialisten van Google.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content