Atos Origin Benelux krijgt dreun

Ict-dienstenbedrijf Atos Origin zag wereldwijd zijn omzet zakken met 3,7 procent. In de Benelux was de klap een pak zwaarder: -13,6 procent.

Ict-dienstenbedrijf Atos Origin zag wereldwijd zijn omzet zakken met 3,7 procent. In de Benelux was de klap een pak zwaarder: -13,6 procent.

In de halfjaarresultaten was al duidelijk geworden dat de Benelux-afdeling van Atos Origin veel last had van de slechte economische situatie. Dat is niet meer rechtgetrokken. De omzet daalde met 13,6 procent, vooral “door het gewicht van cyclische activiteiten als ‘consulting’ en ’time and materials’.”

Wereldwijd bedroeg de omzet in 2009 5,127 miljard euro, 3,7 procent lager dan in 2008. Atos Origin verwacht dat die daling zich ook dit jaar zal verderzetten, maar in beperktere mate. De operationele marge steeg wel met 13 procent tot 290 miljoen euro. De nettowinst groeide met maar liefst 40 procent tot 32 miljoen euro, wel vooral dankzij eenmalige meevallers.

Bij Atos Origin werken wereldwijd nu 49.000 mensen, 1900 minder dan een jaar eerder. Dat is onder meer het gevolg van het kostenbesparingsprogramma TOP Program, dat het bedrijf al enige tijd heeft lopen.

Atos Worldline, dat bij ons het vroegere Banksys/BCC omvat, deed het goed. De omzet groeide met 3,7 procent en de operationele marge steeg tot 15,8 procent van de omzet. In ons land stegen zoals bekend de transacties op het Atos Worldline-netwerk.

Atos Origin wil nog meegeven dat ondanks de sterke daling van de omzet in de Benelux de winstmarge is gestegen van 8,2 naar 8,4 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content