Atos Origin besteedt boekhouddiensten uit naar Xerox-dochter ACS

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

It-dienstenbedrijf Affiliated Computer Services heeft een grootschalig outsourcingcontract gewonnen bij zijn Europese it-dienstencollega Atos Origin.

It-dienstenbedrijf Affiliated Computer Services heeft een grootschalig outsourcingcontract gewonnen bij zijn Europese it-dienstencollega Atos Origin. De deal is opmerkelijk omdat het de eerste grote Europese deal is van ACS sinds de overname door print- en documentbeheerspecialist Xerox. Dat betaalde in september vorig jaar 6,4 miljard dollar voor het Amerikaanse it-dienstenbedrijf.

ACS zal instaan voor het beheer van de financiële en boekhouddiensten van Atos Origin, onder meer ook voor Atos Origin België, Nederland en Luxemburg (naast Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk). Het neemt zo de Atos Origin-site in Polen (Lodz) over, samen met 150 Atos Origin-medewerkers. ACS zal bij Atos Origin ook nog een rist Xerox-diensten (workflow, crm, compliance management, …) implementeren. Atos Origin was al klant van Xerox sinds 2008 voor printdiensten.

Atos Origin ziet in de outsourcing vooral een manier om de kosten te beheersen en de technologische processen in de back-office beter te stroomlijnen. Het contract loopt over zeven jaar. Financiële details werden niet meegedeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content