Atos Origin verzorgt Olympische ICT tot 2016

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Ict-dienstenleverancier Atos Origin verzorgt in elk geval tot 2016 de ict van de Olympische Spelen. Het bedrijf heeft daartoe zijn contract met het Internationaal Olympisch Comité (IOC) met vier jaar verlengd.

Ict-dienstenleverancier Atos Origin verzorgt in elk geval tot 2016 de ict van de Olympische Spelen. Het bedrijf heeft daartoe zijn contract met het Internationaal Olympisch Comité (IOC) met vier jaar verlengd.

Atos Origin integreert, beheert en beveiligt sinds 2002 de ict-systemen die alle wedstrijdresultaten en informatie over de atleten doorgeeft aan toeschouwers en media. De komende jaren regelt de ict-dienstverlener de Spelen van Vancouver (2010), Londen (2012), Sochi (2014) en de zomerspelen van 2016. Eerder leverde Atos Origin de ict bij de Spelen in Salt Lake City (2002), Athene (2004), Turijn (2006) en Beijing (2008).

Het Olympisch Comité is te spreken over de diensten van Atos Origin, vertelt IOC-voorzitter Jacques Rogge. De dienstverlener is volgens hem “het brein achter de technologische activiteiten voor de Olympische Spelen” en zou de diensten consistent en conform afspraak leveren.

Volgens Atos Origin is de ict achter de Olympische Spelen een van de meest bedrijfskritieke projecten als het gaat om het beveiligen van gegevens, vaste budgetten en een ‘onwrikbare deadline’. Na elk evenement zorgt de automatiseerder voor kennisoverdracht zodat ervaringen kunnen worden gebruikt bij de volgende Olympische Spelen en bij andere klanten van Atos Origin.

In de weken voorafgaand aan en tijdens de Spelen in Beijing zette de dienstverlener ongeveer 4000 medewerkers in. Voorbeelden van Olympische ict-toepassingen zijn Info2008 en het Commentator Information System (CIS). Info2008 is een systeem voor profielinformatie, tijden, wedstrijdgegevens en persoonsgegevens van alle 10.000 Olympische sporters. CIS is ontwikkeld voor de duizenden journalisten en verstrekt resultaatgerichte informatie.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content