Audi en Airbus tonen autodrone

© .

Aan komen rijden in je auto en wegvliegen in je drone, zonder uit te hoeven stappen. Of andersom. Dat is de Pop.Up, een nieuw voertuig dat autobouwer Audi, vliegtuigfabrikant Airbus en ontwerper Italdesign hebben gemaakt.

Het prototype bestaat al eventjes, maar werd dinsdag gedemonstreerd op de Amsterdam Drone Week in de RAI in Amsterdam.

De
De “pop.up ” tijdens de Geneva International Motor Show.© REUTERS

De Pop.Up bestaat uit drie delen: een onderstel (de wielen, motor en lampen van de auto), een capsule waar de bestuurder en de passagier in zitten, en de rotoren die ervoor zorgen dat het als een drone kan opstijgen. Hij is 2,6 meter lang, 1,4 meter hoog en 1,5 meter breed. Zowel de motor als de rotoren zijn elektrisch aangedreven.

Als de capsule aan het onderstel is vastgemaakt, is het een gewone stadsauto, waarmee de bestuurder rond kan rijden. Als het tijd is om te gaan vliegen, wordt de auto onder de rotoren gereden. Het onderstel duwt de capsule omhoog, totdat hij vastzit aan het bovendeel. Dan rijdt het lege onderstel zelf weg, naar een laadstation. En als de capsule aan het onderstel is vastgemaakt, kunnen de rotoren naar een plek gaan om op te laden, klaar voor de volgende vlucht.

Audi en Airbus tonen autodrone
© .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content