Audi stelt volgende maand Tesla-concurrent voor

Audi e-tron quattro concept © Audi

De Duitse automaker wil volgende maand zijn Audi e-tron quattro concept tonen. Een elektrische wagen met een stevig bereik.

Audi belooft een bereik van ‘meer dan 500 kilometer’ met een wagen die vanaf nul werd gebouwd als elektrische wagen. Zo zijn er vooraan, achteraan en opzij verplaatsbare onderdelen om de aerodynamica te bevorderen. Ter vergelijking: Tesla’s Model S haalt een bereik van 265 miles of 426 kilometer.

Veel details geeft Audi nog niet vrij. Wel weten we dat het om een SUV gaat met een lengte die tussen de Audi Q5 en Q7 zit. Binnenin zitten drie elektrische motoren (één vooraan, twee achteraan). De bedoeling is dat het bedrijf volgende maand een concept toont dat tegen 2018 als sportieve SUV op de markt komt.

Audi e-tron quattro concept.
Audi e-tron quattro concept.© Audi

Audi voelt, net zoals andere fabrikanten in het hogere segment, de hete adem van Tesla. Dat bedrijf wil binnenkort een SUV-versie van zijn Model X op de markt brengen. Mede daarom haalt het bedrijf dezer dagen extra geld op door aandelen te verkopen. De huidige verwachtingen staan op 738,3 miljoen dollar volgens Bloomberg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content