Audi wil ruim kwart van productie elektrisch tegen 2025

Audi SQ7 © /

De Duitse luxewagenbouwer Audi, een dochtermerk van autoconcern Volkswagen, wil tegen 2020 drie volledig elektrische wagens in zijn gamma hebben. Tegen 2025 moet 25 tot 30 procent van de productie elektrisch zijn.

“Er zit ook in de lagere segmenten wat aan te komen”, aldus topman Rupert Stadler in Duitse media. De Brusselse fabriek van Audi kreeg eerder al een volledig elektrische SUV toegezegd, die er vanaf 2018 van de band zal rollen.

Na die SUV zullen ook een elektrische kleine auto en een middenklassewagen volgen. Stadler ziet vooral voor markten zoals China veel potentieel voor elektrische wagens. Ook de waterstofauto is volgens de 53-jarige topman een ‘must’ voor de toekomst.

Een nieuwe onderneming, SDS (Self-Driving-System) moet zich dan weer gaan bezighouden met de ontwikkeling van de volledig autonoom rijdende auto. En ook op digitalisering wordt ingezet, met de ontwikkeling van een digitaal platform dat producten, concessiehouders en klanten optimaal met elkaar moet verbinden.

Verbrandingsmotoren zullen volgens Stadler in het productgamma blijven, zij het in kleiner aanbod. Na een overgangsperiode zullen geen volledige nieuwe verbrandingsmotoren meer ontwikkeld worden, klinkt het in een interview met Frankfurter Allgemeine. Op middellange tot lange termijn zal elke wagen op zijn minst gedeeltelijk hybride zijn.

Een einde voor de dieselmotor ziet Stadler nog niet. “Die heeft in Europa nog een belangrijke rol te spelen bij het halen van de klimaatdoelstellingen.”

(Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content