Aurelius heeft positieve impact op Getronics Belux

. © .
Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

De in januari aangekondigde en ondertussen gefinaliseerde verkoop van Getronics Europe/Asia-Pacific aan de Duitse groep Aurelius komt het Belux-filiaal ten goede.

De in januari aangekondigde en ondertussen gefinaliseerde verkoop van Getronics Europe/Asia-Pacific aan de Duitse groep Aurelius komt het Belux-filiaal ten goede.

De afdeling onder leiding van Jean-Claude Vandenbosch had al stevig in zijn klantenbasis verankerde Europese instellingen en grote bancaire klanten; respectievelijk goed voor 40% en 25% van de omzet van meer dan 100 miljoen euro.

Maar de komst van Aurelius laat nu toe om ook de industrie te gaan bespelen, die nu goed is voor een kwart van de Getronics-omzet. Zo kon de groep alvast een contract binnenhalen met het Duitse bedrijf BASF voor de uitrol van 90.000 pc’s in 120 landen op 6 maand tijd. Ook Monsanto laat nu pc’s uitrollen door Getronics, terwijl een contract met een Amerikaans farmabedrijf ook in ons land een impact zal hebben.

Omgekeerd biedt Getronics België haar know-how aan rond collaboratieve tools in het kader van het ‘New World of Work’ initiatief. Zo zou pas nog een unified communications contract met een bank getekend zijn.

Ook zullen er mogelijkheden geopend worden voor de andere entiteiten van de groep, via de gewonnen contracten met de Europese instellingen (zoals het Schengen-contract). Ondanks de crisis handhaaft de dochteronderneming haar omzet. Ook het aantal werknemers blijft vrij stabiel met ongeveer 850 medewerkers (waarvan zo’n 600 intern).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content