Autonomy koopt cloudaanbod Iron Mountain

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Autonomy voegt zich stilaan bij Europa’s grootste softwarespelers.

Het Britse Autonomy voegt zich stilaan bij Europa’s grootste softwarespelers.

Autonomy, dat infrastructuursoftware voor bedrijven levert, koopt voor 380 miljoen dollar de online back-up en recoverybusiness, de digitale archivering en eDiscovery-oplossingen van het Amerikaanse Iron Mountain. Daarmee halen de Britten 6 petabytes aan dataopslag binnen van 6000 klanten. Zelf heeft Autonomy 25 petabytes aan data van 25.000 klanten in een private cloud. Het bedrijf levert zelf diensten op die data, onder andere rond compliance en analyse.

Voor Iron Mountain past de verkoop binnen de wijziging van zijn strategie. Het bedrijf wilde af van zijn minder rendabele dataopslagdiensten in de cloud. De focus van Iron Mountain wordt voortaan gelegd op de meer traditionele, maar winstgevende diensten, zoals opslag en back-up op tapes en harde schijven.

Het verhaal van Autonomy is er één van pijlsnelle groei door grote overnames. In 2005 kocht het bedrijf concurrent Verity voor 500 miljoen dollar, in 2007 betaalde het 375 miljoen dollar voor e-mailarchiveringspecialist Zantaz en in 2009 legde het 775 miljoen dollar op tafel voor webcontentmanagementbedrijf Interwoven. Vorig jaar kocht het ook nog de ‘information governance’-business van CA Technologies voor een onbekend bedrag.

In 2010 haalde Autonomy een omzet van 870 miljoen dollar. Met deze overname komt daar nog eens 130 à 140 miljoen dollar bij, waardoor Autonomy een miljardenbedrijf wordt. Het voegt zich daarmee langzaam maar zeker bij het clubje van SAP, Sage en Dassault Systemes, de grootste softwarebedrijven van Europa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content