Aventiv wordt Nomadesk

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De Gentse start-up Aventiv krijgt de naam Nomadesk, naar de zelfontwikkelde virtuele fileserver die het bedrijf verkoopt.

De Gentse start-up Aventiv krijgt de naam Nomadesk, naar de zelfontwikkelde virtuele fileserver die het bedrijf verkoopt.

“Het maakt alles gewoon stukken makkelijker”, legt ceo Filip Tack uit. “Ik kreeg van de buitenwereld vaak de vraag waarom wij de merknaam Nomadesk niet voor het hele bedrijf gebruikten, aangezien we maar 1 product hadden.” De naam Aventiv ontstond veeleer voorzichtigheidshalve. “Omdat het toen niet duidelijk was of we wel fondsen zouden vinden, was het nogal riskant om volledig in te zetten op één product. Maar het omgekeerde bleek waar.”

Het voorbije jaar nam Tack met z’n team het gebruik van de bètaversie van Nomadesk onder de loep. “We hebben daaruit geleerd dat we vooral op de kleine bedrijven moeten mikken. De consumentenmarkt daarentegen blijkt hypercompetitief.” Op 1 april, met de lancering van versie 3.0 van Nomadesk, wordt het product voor het eerst betalend. Per ’team file server’ (onbeperkt aantal mensen, onbeperkte hoeveelheid data, mits een ‘fair use policy’) betaal je dan 12 euro per maand. Daarnaast is er ook een goedkoper instapmodel voor persoonlijk gebruik. “Zolang je vertrouwen uitstraalt, zijn bedrijven bereid te betalen.”

Hoewel Nomadesk nog een kantoor in Atlanta heeft, ligt de prioriteit minder dan voorheen in de Verenigde Staten. “We blijven er onze business uitbouwen, maar onze verwachtingen lagen er voordien misschien wat te hoog. Voor Nomadesk haalt Europa het momenteel op de VS.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content