Awingu sluit Chromebook-deal met Google

Na Samsung gaat het Belgische Awingu ook samenwerken met Google. Die zal het kantoorplatform van Awingu aanbieden op Chromebooks.

Na Samsung gaat het Belgische Awingu ook samenwerken met Google. Die zal het kantoorplatform van Awingu aanbieden op Chromebooks.

Het gaat om Smart Global Office, een platform om kantoortoepassingen beschikbaar te maken via de webbrowser, en zo dus op smartphones en tablets. Dit zo lang ze Html5 ondersteunen.

De deal is voor beide partijen interessant. Awingu krijgt er een partner bij met een bekende naam die bovendien graag zijn toestellen wil inzetten als goedkope lichte alternatieven voor windows-laptops. Google kan via Awingu dan weer bedrijfsklanten overtuigen. Zij hebben immers geen nood aan Windows wanneer ze hun bedrijfstoepassingen via Awingu beschikbaar maken.

“Klanten kunnen dankzij dit gezamenlijke aanbod substantiële besparingen realiseren, zowel op het vlak van de eindgebruikershardware, de software als op de operationele kosten,” zegt Awingu’s ceo Walter Van Uytven. “Het Smart Global Office platform is de ideale katalysator om de migratie van Windows XP-gebruikers naar Chromebooks te versnellen.”

Begin deze week kondigde Awingu al een gelijkaardige samenwerking aan met Samsung. Net zoals Google zal die het platform van Awingu aanraden als mogelijkheid voor zakelijke klanten die hun kantoortoepassingen op tablets en smartphones willen gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content