AWS kondigt Amazon Forecast en Quantum Ledger Database aan

Amazon Web Services kondigt haar Quantum Ledger Database (QLDB) aan en een service om voorspellingen te maken.

Amazon Forecast is een volledig beheerde service die machine learning gebruikt om zeer nauwkeurige voorspellingen te leveren op basis van dezelfde technologie van Amazon.com.

Het bedrijf maakt gebruik van prognoses om ervoor te zorgen dat het juiste product op het juiste moment op de juiste plaats is door de vraag naar honderden miljoenen producten per dag te voorspellen. Amazon Forecast maakt gebruik van dezelfde technologie om precieze voorspellingen te maken voor vrijwel elke bedrijfsconditie, inclusief productvraag en verkoop, infrastructuurvereisten, energiebehoeften en personeelsniveaus.

Amazon Forecast is volgens AWS gemakkelijk te gebruiken en vereist geen machine learning-ervaring. De service voorziet automatisch in de nodige infrastructuur, verwerkt gegevens en bouwt aangepaste, private machine learning-modellen die op AWS worden gehost en klaar zijn om voorspellingen te doen.

Amazon Quantum Ledger Database (QLDB) is dan weer een volledig beheerde service die volgens AWS een krachtig, onveranderlijk en cryptografisch verifieerbaar grootboek biedt voor applicaties die een centrale, vertrouwde autoriteit nodig hebben om een permanente en volledige registratie van transacties in sectoren zoals detailhandel, financiën, productie, verzekeringen en human resources.

Amazon QLDB biedt vertrouwde databasemogelijkheden die het gemakkelijk maken om te gebruiken, en het documentgerichte gegevensmodel is flexibel, waardoor klanten gestructureerde en ongestructureerde gegevens in het grootboek kunnen opslaan zo meldt AWS. Er zijn geen verplichtingen vooraf om Amazon QLDB te gebruiken en klanten betalen voor wat ze gebruiken.

In samenwerking met Dutch IT-Channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content