Axel Springer betaalt 127,5 miljoen euro voor meerderheidsbelang in Immoweb

De Duitse mediagroep Axel Springer neemt via een joint venture een meerderheidsbelang in de Belgische immobiliënwebsite Immoweb. Dat meldt eigenaar Produpress dinsdag in een persbericht.

De Duitse mediagroep Axel Springer neemt via een
joint venture een meerderheidsbelang in de Belgische immobiliënwebsite Immoweb. Dat meldt eigenaar Produpress dinsdag in een persbericht.

Axel Springer betaalt 127,5 miljoen euro voor 80 procent van de
aandelen van de nv Immoweb, zo voegt het Duitse bedrijf toe.
De overname gebeurt via Axel Springer Digital Classifieds, de joint
venture tussen Axel Springer en het investeringsfonds General Atlantic dat in het voorjaar van 2012 werd opgericht. Axel Springer Digital Classifieds betaalt dus 127,5 miljoen euro voor 80 procent van de aandelen van de nv.

De overige 20 procent blijft in handen van Christophe Rousseaux en twee andere leden van de Rousseaux-familie, de eigenaars van Produpress. Christophe Rousseaux blijft CEO van de immowebsite.

Produpress beschouwt Immoweb, opgericht in 1996, als het
“vlaggenschip” van de groep die ook onder meer de magazines Autowereld, Autogids en Actief Wonen – en hun Franstalige tegenhangers – uitgeeft.

Immoweb is naar eigen zeggen marktleider voor onlinevastgoedadvertenties. De site biedt momenteel zo’n 140.000 advertenties aan in België en behaalt meer dan 2,4 miljoen unieke bezoekers per maand, klinkt het.

Jens Müffelmann, verantwoordelijke voor de divisie Electronic Media van Axel Springer, noemt Immoweb een “uitstekende aanwinst voor onze internationale portefeuille”, die zowel qua omzet als winst een belangrijke groei “met een hoge rendabiliteit” genereert.

Axel Springer is de uitgeverij van Duitslands boulevardkrant Bild
en kwaliteitskrant Die Welt. Het bedrijf is actief in meer dan 34
landen, goed voor 3,2 miljard euro omzet (2011) en 12.800 werknemers.

Het bedrijf houdt 70 procent aan in de samenwerking met General
Atlantic. Axel Springer Digital Classifieds heeft onder meer de jobsite Stepstone in de portefeuille.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content