Azuurblauwe hemel voor 20km Brussel

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

In de ’20km van Brussel’ doet Chronorace een beroep op MS Azure.

In de ’20km van Brussel’ doet Chronorace een beroep op MS’ Azure cloudomgeving voor de hondderdduizenden downloads van de aankomstbeelden.

Wie de eindmeet van de ’20km van Brussel’ haalt, doet dat met de glimlach. Hij of zij weet immers dat Chronorace die aankomst filmt (en de tijd registreert), zodat later ook de thuisblijvers, vrienden, kennissen en collega’s het exploot kunnen bewonderen.

Met 30.000 deelnemers die dat filmpje gemiddeld een 10-tal keer downloaden, kan dat de systemen van Chronorace makkelijk overbelasten.

Het bedrijf, dat zich specialiseert in de logistiek van sportevennementen, heeft dan ook eerder deze maand een test uitgevoerd met Microsofts Azure ‘cloud’-omgeving ter ondersteuning van de verwachte belasting.

In deze stresstest werd het downloadverkeer van 10.000 personen uitgevoerd en dat met succes, werd gemeld. Maar, wordt toegegeven, de echte stresstest komt er natuurlijk aan op zondag 30 mei.

Dat deel van de race zou dan toch onder een stukje Azure-blauwe hemel verlopen, in tegenstelling tot het verwachte (regen)weer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content