Badgesysteem van peperdure Brusselse politietoren in 9 seconden te kraken met smartphone

© iStock

De nieuwe politietoren in Brussel, waarin ook de antiterreurcel is ondergebracht, is slecht beveiligd. Het badgesysteem is met een smartphone in 9 seconden te kraken, wat tot paniekerig e-verkeer heeft geleid binnen de top van de politie.

De nieuwe politietoren in Brussel, waarin ook de antiterreurcel is ondergebracht, is slecht beveiligd. Het badgesysteem is met een smartphone in 9 seconden te kraken, wat tot paniekerig e-verkeer heeft geleid binnen de top van de politie. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De politie zit verveeld met de zaak en eist dat de firma die de badges heeft geleverd orde op zaken komt stellen. Om te voorkomen dat er intussen ongewenste indringers opduiken, zet men politiemensen in als “deurwachters”.

Om het badgesysteem te kraken volstaat volgens Het Laatste Nieuws een telefoon die uitgerust is met NFC (Near Field Communication). Volgens de krant is NFC bijna standaard aanwezig in smartphones.

De zwakke beveiliging werd opgemerkt door de Computer Crime Unit, die enkele manieren aanstipte waarop het badgesysteem te kraken valt (en dus niet alleen die met de smartphone).

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content