Ballmer: ‘Windows Cloud is niet voor Office’

De toekomstige cloud-uitvoering van Windows is niet bedoeld om desktopapplicaties zoals Microsoft Office geheel overboord te gooien. Dat zegt ceo Steve Ballmer.

De toekomstige cloud-uitvoering van Windows is niet bedoeld om desktopapplicaties zoals Microsoft Office geheel overboord te gooien. Dat zegt ceo Steve Ballmer.

‘Windows Cloud’ wordt eind deze maand onthuld op ontwikkelaarsbijeenkomst PDC in Los Angeles. De Windows-uitvoering voor cloud computing waar Microsoft nu aan werkt betekent niet het einde van reguliere desktopsoftware. Ceo Steve Ballmer zegt dat zijn bedrijf er niet op uit is applicaties zoals Microsoft Office geheel als SaaS (software as a service) aan te bieden vanaf het internet.

Onder meer Google en Adobe bieden al wel productiviteitssoftware geheel vanuit de cloud. Microsoft geeft eind deze maand op zijn ontwikkelaarbijeenkomst PDC (Professional Developers Conference) in Los Angeles details vrij over ‘Windows Cloud’. Dat toekomstige besturingssysteem staat naast Vista-opvolger Windows 7.

“We werken wel aan een online dienst waarmee mensen Office-documenten ‘lichtjes’ kunnen bewerken, bijvoorbeeld vanaf een publieke internetkiosk of in een internetcafé”, vertelt Ballmer. Microsoft biedt nu al online mogelijkheden voor Office, maar daarvoor is nog altijd een lokale installatie van dat pakket nodig. Op een eenvoudige pc in een internetcafé of -kiosk staat die software normaliter niet. Daarnaast biedt de softwareproducent op thuismarkt de Verenigde Staten zijn marktdominante kantoorpakket ook te huur aan.

De Microsoft-ceo heeft al eerder toezeggingen gedaan voor SaaS. Nu is het bedrijf echter druk doende de Software+Services-strategie in te vullen, waarmee het SaaS combineert met traditionele, lokale applicaties.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content