Bancontact/MisterCash blijft bestaan

De Belgische banken gaan voort met het Bancontact/MisterCash-schema.

De Belgische banken gaan voort met het Bancontact/MisterCash-schema.

Dat is de financiële sector na uitvoerige gesprekken overeengekomen met de handelaars. Die beslisten daarnaast een overlegorgaan op te richten dat maatregelen gaat uitwerken om het elektronisch betaalverkeer in België te stimuleren.

De financiële sector kwam in 2006 overeen om het Belgische Bancontact/MisterCash-schema te vervangen door een schema dat voldoet aan het Europese gemeenschappelijk SEPA Card Framework. De bedoeling was dat betaalkaarten overal in Europa aanvaard zouden worden op dezelfde wijze als in het eigen land. In België zou Bancontact/misterCash plaatsmaken voor Maestro.

Na gemor van onder meer de distributie, die vreesde dat het nieuwe systeem duurder zou uitvallen, startte de financiële sector gesprekken met de handelaars. Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector, maakte net voor het weekend bekend wat die hebben opgeleverd.

Belangrijkste beslissing is wellicht dat het Bancontact/MisterCash-schema een nieuw leven krijgt. Het zal wel aan de Europese normen moeten voldoen en dus worden opengesteld. “Deze principiële beslissing kan de concurrentie tussen de kaartschema’s ten goede komen”, zegt Febelfin.

Daarnaast kwamen de gesprekspartners overeen om een overlegorgaan op te richten. Dat gaat maatregelen uitwerken om het elektronisch betaalverkeer in België te stimuleren. Momenteel worden in ons land op jaarbasis ongeveer 1 miljard financiële transacties uitgevoerd. De financiële sector wil dit tegen 2015 verdubbelen.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content