Banken besteden dit jaar 3,4% meer aan IT

Volgens marktanalist Ovum zullen banken in 2013 wereldwijd ongeveer 118,6 miljard dollar aan it-uitgaven spenderen, een stijging met 3,4 percent.

De it-uitgaven bij de banksector zullen wereldwijd een groei kennen van 3,4 percent. Volgens Ovum zullen de uitgaven bij de banken in Noord-Amerika met 3,3 percent stijgen, terwijl het voor de Europese regio slechts een stijging van 1,8 percent voorziet. Sterkste stijger is Azië met 5,1 percent. Begin dit jaar voorspelde Gartner al een stijging van de globale it-uitgaven voor 2013 tot een totaalbedrag van 3,7 biljoen dollar.


Banken zullen meer aandacht hebben voor klanttevredenheid en groei van de opbrengsten en minder voor kostenbesparingen, volgens het rapport van Ovum. De bankindustrie zal focussen op de digitale kanalen, zowel online als mobiel, om de klanttevredenheid te verhogen. Vooral mobiel bankieren wordt een aandachtspunt bij de it-investeringen voor 2013 met locatie gebaseerde diensten en near field communication (NFC) contactloze betalingen.


Ovum brengt mobiel bankieren onder in wat het de categorie ‘andere kanalen’ noemt. Deze categorie zal in Europa groeien met 4 percent in 2013 en tussen 2013 en 2017 jaarlijks een groei kennen van 6 precent.


Om beter te kunnen concurreren in de digitale wereld zullen een aantal banken hun traditionele marketingactiviteiten verplaatsen naar online activiteiten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content