Banken soms bereid blokkering Maestro uit te schakelen

De wrevel tegen de beslissing van de Belgische banken om het gebruik van de Maestro-kaart enkel binnen Europa toe te staan, blijft groeien.

De wrevel tegen de beslissing van de Belgische banken om het gebruik van de Maestro-kaart enkel binnen Europa toe te staan, blijft groeien.

Wegwijzer Reisinfo, een website met meer dan 15.000 reislustige leden, lanceerde een petitie om de banken op andere gedachten te brengen. De eerste banken beginnen al uitzonderingen toe te staan, melden de Corelio-kranten.

Buiten Europa geld afhalen en betalen met Maestro zal bij diverse banken nog mogelijk zijn. Uit een rondvraag van Spaargids.be blijkt alleszins dat de consument daar zelf naar moeten vragen. “Bij BNP Paribas Fortis kunnen klanten hun betaalkaart laten deblokkeren tijdens hun verblijf of vakantie buiten Europa, als ze dat vooraf aanvragen. Dexia geeft toe dat in een aantal gevallen het deblokkeren van de debetkaart buiten Europa de beste oplossing is”, zegt Kristof De Paepe van Spaargids.

De Bank van de Post heeft zijn klanten een telefoonnummer bezorgd waarop ze hun kaart tijdelijk kunnen laten deblokkeren. ING Bank zal geen debetkaarten op voorhand deblokkeren. “KBC raadt klanten aan om buiten Europa de kredietkaart te gebruiken en houdt het deblokkeren van een kaart enkel als noodprocedure achter de hand”, vernam Spaargids.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content