Bannerwise: makkelijk van Flash naar HTML5

Bannerwise © Bannerwise
Wim Kopinga Freelance journalist

Nu Flash steeds vaker uitgeschakeld wordt, moet er veel overgezet worden naar HTML5. Met name advertenties maken veel gebruik van Flash. Een Nederlandse startup, Bannerwise, heeft daar een makkelijke oplossing voor gevonden.

“Het merendeel van de banners vandaag de dag wordt gemaakt in Flashbestanden”, zegt Joost Kortlever, CEO van Bannerwise. “Dat bedrijven zo traag zijn komt mede doordat HTML5 banners ingewikkelder zijn om te ontwikkelen. Daarom zijn er dus ook meer kosten aan verbonden. Daarnaast zijn HTML5 banners veel zwaarder in kb’s dan die in Flash gemaakt worden.”

Hierdoor worden de advertenties in HTML5 beperkt. “Daarom hebben wij een online tool ontwikkeld waarmee HTLM5 banners maken nog maar een paar minuten kost.” De software van Bannerwise zou er voor moeten zorgen dat op basis van één ontwerp alle bannerformaten gemaakt kunnen worden.

Bannerwise maakt daarvoor gebruik van een abonnementsmodel: de eerste twee weken kun je gratis aan de slag met de tool, daarna betaal je 29 euro per maand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content