Barbie als computer engineer

Er moesten eerst 124 andere beroepen passeren vooraleer de Barbiepop nu ook in een ‘computer engineer’ versie verschijnt.

Er moesten eerst 124 andere beroepen passeren vooraleer de Barbiepop nu ook in een ‘computer engineer’ versie verschijnt.

Onlangs lanceerde de Amerikaanse speelgoedgigant Mattel een verkiezing op het internet om een nieuw beroep te kiezen voor haar Barbiepop, het 125ste al. Ook al viel de keuze van het publiek uiteindelijk op het vak van televisiepresentatrice, toch heeft Mattel – na een brede consensus onder de stemmers – al beslist over het nieuwe kostuum van haar beroemde pop. Met name vanuit België, waar Clo Willaerts, organisatrice van de Girl Geek Dinners, haar relatienetwerk heeft aangesproken.

Binnenkort zal Barbie dus uitgedost worden als een computerspecialiste. Om er zeker van te zijn dat de look van Barbie er authentiek zal uitzien, gaat Mattel samenwerken met de Society of Woman Engineers en de National Academy of Engineering om een garderobe met aangepaste accessoires te ontwerpen in de ‘geek chic’ stijl voor deze Computer Engineer Barbie (met smartphone, laptop, Bluetooth-headset, enz.). Volgens de eerste reacties van de specialisten die de kostuumontwerpen onder de loep hebben genomen, zou de laptop van Barbie op Linux draaien. Oog voor detail noemen ze dat…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content