Barco gooit talentbeheer in de cloud

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Beeldvormingsreus Barco gaat de software van SuccessFactors wereldwijd inzetten.

Beeldvormingsreus Barco gaat de HR- en talentbeheersoftware van het Amerikaanse SuccessFactors wereldwijd inzetten.

Het gaat om het cloudgebaseerde platform BizX van SuccesFactors. Met de software wil Barco werknemers aantrekken, mobiliseren, ontwikkelen en hun prestaties meten voor de nieuwe strategie en bedrijfscultuur

Doel is om de informatie over werknemers met die oplossing gemakkelijk opvraagbaar en overzichtelijk te maken. Werknemers en managers kunnen bijvoorbeeld gezamenlijk doelen definiëren, opvolgen en afstemmen op de bedrijfsstrategie. Ook moet het platform helpen bij processen als loopbaanontwikkeling, interne mobiliteit, training, loon en rekrutering om de juiste mensen aan te trekken, te ontwikkelen en te behouden.

Tegen 2012 zullen de 3700 werknemers van Barco hun individuele doelstellingen en performance reviews kunnen bijhouden via SuccessFactors’ Performance- en Goal Management-oplossingen. Daarmee zal de SuccessFactors-implementatie één van de grootste cloudoplossingen vormen die gebruikt wordt bij een Belgisch bedrijf. In de loop van 2012 worden dan alle andere talentmanagementprocessen op het SuccessFactors-platform gestandardiseerd. Daarnaast zal Barco de ‘learning management’-oplossing van SuccessFactors uitrollen. Die wordt ook opengesteld aan partners en klanten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content